Nufnang Me

Saturday, March 12, 2011

Pengguna Produk Clinelle sejak 2 minggu yg lalu! sangat best!

aku dah buang semua produk2 sebelum ini, hehe.. skrg buka buku baru, aku setia kembali dengan Clinelle.. dulu time aku 1 st year kat ukm mmg guna Clinelle tp lepas 'ekonomi' tidak memberangsangkan" aku bercinta pula dgn Si Clean & Clear! Clinelle kan mahai o... huhu...


Apa yg aku suka pasal Clinelle??? (banyak!!!!!)


1. sesuai utk my kulit yg a bit oily.. ade rangkaian produk nye yg mmg utk oily skin so so far, alhamdulilah.. parut mula hilang cket2.. Oily-oily kat muka pun pagi2 bangun tido tu xde la sangat.. x mcm dulu! 
2. No fragrance! No minerel oil! No stearic acid as well... utk yg Oily skin better jgn guna produk yg ade komponen itu ye.. 
3.  then Clinelle ade 6 TIPS FOR HAPPY SKIN!


"no artifiacial colouring"
"no artificial fragrance"
"non-comedogenic (tidak menutup liang pori)"
"no lanolin"
"no minerel oil"
"no SD alcohol"


So happy skin, happy face! aku beli yg deep cleansing, purifying toner n powder compact nye.. each of the product dlm rm30++.. yg lain RM50++ tp klu ekonomi aku lingkup blek, bye2 clinelle... huhu.. again.. 

2 comments:

siti nazirah abu bakar said...

salam dear,

i want to ask u something...bile gune clinelle, did ur face dull dear, means sy pakai clinelle for a week n notice muke agak kelam..mungkin sbb die bukan whitening product..but, i still stick on it coz the products says it's work on sensitive skin and make ur skin even tone also....

just nak tau, did clinelle make ur skin bright?

Cik Jijah said...

hai sis, am not sure dari aspek brighting tu, coz my skin colour already cerah, and am just using deep cleansing n toner only, yg lain mmg sy guna product lain.

tp kan, yup mmg sometimes ur skin face akan nampak dull,but thats not my consideration coz when sy pakai produk ni je alhamdulilah 'encik pimple' jarang 'attack' my face if compared to other product, so i stick with product ni on that reason.. ^^