Nufnang Me

Monday, August 22, 2011

Men'tinted' cermin WVR di Ray Tech, bangi!

Okay, maybe de yg tau de yg tak tau.. Tinted tu terbahagi kepada dua.. satu tinted yg biasa jek, satu lagi yg security film punye.. yg security film ini 2in 1.. as solar tinted dan juga as keselamatn! bile org jahat try pecahkan cermin kereta engko ker, xpun eksiden ke.. insyaAllah dan terbukti cermin tidak pecah.. cuma retak jek.tapi x akan pecah mcm ko lempar batu kat cermin.. kalau cermin tu de security film pun, xkan pecah lah ia.. hehe..  dan harganya pun sgt mengancam! paling murah adalah RM900.. woooo... yg paling mahai RM2100.. fuh.. boleh LOAN guna credit card, asalnye YES, nak loan tapi credit card kat mummy!! waaa.. so xdapek ler nak amek yg security film punyer.. ye r.. dah la my WVR tu x ade safety, standard r katakan, nak r jugak kan de sumthing yg 'helping' di saat kecemasan.. tp x dapek jugek.. huhu..

kat Ray Tech ni dorang siap wat test kat tangan.. letak tangan bwh mentol bernyala, then tauke tu lotak r jenis2 tinted, n wa ckp lu.. yg RM2100 punye tinted, tidak rasa panas langsung! Sejukkkkk.. waa... kalau ler aku byk duit, mmg aku amek yg RM2100 ni.. sgt bagus..  keselamatan terjamin.. n kepanasan pun terjage dan aksesori dalam kereta pun terpelihare.. ^^

dan sy amek tinted yg biasa, warna SILVER.. yes, u look great at my WVR! hehe, ade org puji tu, lawa tinted,hehe.. TINTED mahai tu.. menangis aku membayornye.. RM500++ der... lu ade ker??? huhu.. bajet raya larikkk.. proton bagi voucher RM200, jek.. kalau kedai biasa kan below RM200 can get tinted utk semua cermin da..

Tapi pe pun Ray Tech mmg mahal! tmpt org kaye2 je tu termasuk la den.. org yg dtg ctu mcm semua dah bekerjaya..aku jek masih muda.. ^^

dan.. tinted yg aku amek tu adalah tinted paling murah di Ray Tech ok.. my bro kate ice series punye tinted.. so mmg mahal.. huhu..

TAPI yg bestnya.. SERVICE tiptop. hehe.. mmg puas hati.. ehex.. ade warranty selama 5 tahun.. and bile kenangkan some of my fren yg tinted below than RM200 tu sgt cepat faded ooo.. x sampai 5 bulan rasenye.. so for me.. warranty itu sgt penting dan berbaloi!dari segi service pulak..mmg puas hati la.. kenape??? try r sendiri.. hehehe.. then u will tau.. mmg ade kelas la.. ^^

"dah takdir aku akan mengeluarkan duit yg byk utk tinted..huhu.."


No comments: