Nufnang Me

Tuesday, July 12, 2016

Haris dah nak setahun!!!

pejam celik tahun lepas pada 11 Syawal, saya bertungkus lumus bersalin di Hospital Kuala Pilah, haha.. bukan nurse n doctor je bertungkus lumus tau..hihi

Tahun ini anak mama dah mencapai setahun.. alhamdulilah, syukur Allah kurniakan Haris Firdaus yang hensem so suwit gelak besau kentut pun kuat haha kepada mama n abah.. Alhamdulilah, senang utk dijaga, x banyak masalah.. #syukurselalu


Sebenarnya, nak dijadikan kisah.. bulan 5 hari tu ade appointment dgn dietician tapi sampai la ni asyik pospon last last tak de tarikh da pending begitu sahaja..


My baby ni big size baby, hehe.. tangan gebu gebas, peha lagi la.. mmg asyik kena geget je la, haha. dia pun gelak suke nau bila kite gigit peha dia.. haha..  so this coming 11 syawal, inshaAllah genap setahun.. dan akan pergi checkup untuk injection dan timbang berat lagi...


So far, sekarang Haris tgh ligat main dalam walker.. ke hulur ke hilir, semua orang dilanggar nye, masuk bilik keluar bilik dah jd mcm penyelia rumah pun ade, haha.. sampai tak tidur sepanjang hari dek suka sgt bawak walker berjalan-jalan tawaf dalam rumah, hehe.. sekarang pun dah lihat juga Haris ni nak panjat sofa, nak angkat bdn le tu.. hihi..

malam tadi, nampak da keinginan dia nak merangkak gune lutut, tapi bila time nak angkat bdn ke atas..papppppp tombanggggggg ke depan.. alohaiii..haha anak omak.. nasib tak terhantuk kuat, bolehla gelak, kalau tidak dgn mama nye sekali nangis.hihi

bila kite dirikan dia pun, nampak la inisiatif dia menghulurkan kaki keluar walaupun mcm tak sudi, haha.Mama tak kisah sayang, lambat jalan ke cepat je, yang penting usaha tu ade, hahaha.. bab makan, alhamdulilah so far tak de la alah ape ape pun, dia makan je.. hihi

dari segi percakapan pulak, kdg2 byk nau cakap, dadada..jajajajaja.. bababababa.. kdg2 terpacul ayat 'abah'..hahaha.. kebetulan atau suratan?? kadang-kadang bunyi 'herm'.. herm.. haha, mcm mengiayakan ape kte ckp.. hehehe.. cuma mama mamama xde lg dgr.. hihu, kdg2 menjerit jugak.. berdesing telinga den dengar.. haha..tapi still u r very cute baby, eeegeram nak cium2 pipi anak mama ni..


Ape pun, kalau kite pasang video Didi & Friends, mmg kite boleh g mandi, g dapur masak, ahahaha.. Thank you  la Didiku sayang.. Haris mmg suka sgt dengan video ni.. nape ntah..hee


Happy Birthday Sayang! Mama nak jadi org pertama wish birthday Haris, hihi. Semoga Allah sentiasa melindungi kamu. Amin.



No comments: